Opskrifter


OLDEMOR LIS


LEVERPOSTEJ
5oo g lever og spæk (6o% lever 40%spæk) hakkes 
og blandes med:
2 spsk mel
2dcl. mælk
1 æg
revet løg
1 tsk salt, kværnet peber, evt hvidløg, merian og muskatnød.  Bages ved 175 grader i ca. l time evt. i vandbad.FRIKADELLER 
l kg hakket svine og kalvekød røres med 
3 tsk salt, kværnet peber
4 spsk. hvedemel
2 æg,

4 dcl. mælk
3 spsk. revet løg.  
Røres godt og grundigt evt i røremaskine.  
Bliver bedst når det røres i hånden.

Steges  i smør eller marg.  måske olie? 


SALTMANDLER
Saltmandler bruges som snacks i stedet for peanuts, chips etc. Kan også anvendes i salater eller som tilbehør til f.eks ost.
Der skal ca. bruges:
100 g. salt
4 dl vand
2-300 g mandler
Vand og salt bringes i kog og omrøres til saltet er opløst. Tag kasserollen af ilden. Det er vigtigt at vandet ikke koger, når mandlerne hældes i. Lad mandlerne stå og trække ca. 20 minutter, mens ovnen varmer op til 120-130 grader. Vandet sigtes fra mandlerne, som spredes på en plade evt, med bagepapir. Mandlerne skal ikke smuttes, da saltet mest sidder i skindet. Lad mandlerne bage i 30-35 min. Mandlerne er færdige, når de er kølet af.


ÆBLEKAGE

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes.  Skæres i mindre stykker og koges møre i lidt vand og lidt sukker og kommes i et ildfast fad.
Ovenpå lægges smuttede og hakkede mandler.
Ovenpå igen 100g mel+100gram sukker+100 g smør som hakkes fint med mel og sukker (smuldredejg)
Bages ved 200 grader ½-1 time efter portionens størrelse.
Spises (gerne lunken) med flødeskum til.


INGES LAGKAGE

4 æg, 150 g sukker (1 3/4 dl), 150 g hvedemel ( 2 1/2 dl), 1 tsk bagepulver.
Fyld og pynt:
Banan, kiwi, jordbær, evt blåbær og Marabou chokolade.
Ca. 1 dl. Appelsinjuice ½ l piskefløde
Bagetid 1/2 time v. 200 grader.
Tænd ovnen. Smør en springform (ca 24 cm i diameter) med smør. Pisk æg og sukker til let luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i dejen og vend den forsigtig rundt. Hæld straks dejen i formen, og bag den på bagerist nederst i ovnen. Del kagen i 3 dele, når den er kold. Dryp bundene med appelsinsaft eller appelsinlikør. Skær de pillede appelsiner i skiver eller mindre stykker og lad dem trække lidt med sukker. Pisk fløden stiv. Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne. Læg fyldet mellem bundene og lad dem trække nogle timer. Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykkerne. Den kan evt pyntes med skiver af vanillieis og jordbær